Започна изборния ден в Пловдив. В града под тепетата всичко стартира навреме и без проблеми. В 29-а секция в училище „Райна Княгиня” обаче машината за гласуване не работи. Проблемът е бил установен още в събота. Сигнализирано е в ЦИК, но въпреки това машината не е била заменена с друга, затова желаещите да упражнят правото си на глас в тази секция ще гласуват с хартиена бюлетина, предаде Нова телевизия.

В Пловдив и областта има общо 1025 секции,като машините са общо 1033 - 552 машини за секциите в града и 481 за областта. 

1000 полицаи ще следят за реда и за това дали се извършва търговия с гласове в Пловдив и областта.

В града под тепетата има предвидени 11 подвижни секции за хора, които са поставени под карантина. Има разкрити секции и в болниците.

В София изборният ден също започна нормално. В една от секциите в столичния квартал „Изгрев“ вече има и един гласувал избирател. В секцията са  изненадани, че миналата седмица са има две машини, а сега – една, при еднакъв брой избиратели

Днес гласуваме на втори тур на президентските избори. Един срещу друг се изправят действащият държавен глава Румен Радев и проф. Анастас Герджиков. 

Радев спечели на първи тур с 49,42%, а Герджиков остана втори с 22,83% от гласовете. Този резултат не беше достатъчен за избиране на президент на Република България без балотаж;