11-годишно българче се нуждае от подкрепа в битката с коварна диагноза. Виктория Василева от София страда от детска церебрална парализа, която лекарите откриват, когато е на 5-месечна възраст. Освен това момиченцето има "коренцефална киста в басейна на лявата средна мозъчна артерия", диагностицирана е и със симптоматична факална епилепсия.

Заради заболяването й има редица проблеми с ръката и крака си. „Вече 10 години, с помощта на колеги и приятели, успяваме да лекуваме детето и има много голямо подобрение“, споделя бащата на Виктория, който работи в системата на МВР.

Колкото обаче пораства момиченцето, разходите за лечение също стават по-големи. Необходимо е лечение в специална болница в Израел, което ще бъде насочено изцяло към кистата. Нужната сума е около 25 000 долара, като в нея не са включени много разходи на семейството. Семейството на Вики полага огромни грижи, за да подобри състоянието й – прекарват много време в рехабилитационни процедури и специални санаториуми.

"Вики има шансове да се възстанови напълно, но за това са нужни дълги и упорити раздвижвания и модерно лечение. Опитваме се да я накараме да се почувства пълноценна, но за тези наши опити трябват финанси", казва бащата на детето Цветан.

Нека подкрепим Виктория Василева в битката с болестта чрез дарителската сметка:

UNICREDIT BULBANK
IBAN: BG 62 UNCR 7000 1521 9922 95
BIC: UNCRBGSF - Виктория Цветанова Василева