Всеки етикет ни дава информация за продуктите, които си купуваме. Само тези на плодовете изглеждат неразградаеми. Вече може да сте спокойни и да знаете какво купувате, защото това са значенията на всеки етикет, на който може да попаднете:

1. Четирицифрен код, който най-често започва с 3 или 4 Това означава, че продукцията е отглеждана по всички модерни техники, а това значи, че съдържат пестициди и други химикали.

2. Петцифрен код, който винаги започва с 8 Всеки плод или зеленчук с такива етикет е ГМО! Това ни предупреждава осмицата на етикета. Най-често в тази графа влизат дините, бананите и папаята.

3. Петцифрен код, който започва с 9 Този код може да видите най-рядко, защото той означава, че продукцията е отглеждана по възможно най-естествения начин и не съдържа вредни химикали. Това са т.нар. органични или био продукти.

4. Когато на етикета липсва код Никога не се доверявайте на плодове с етикети без код. При тях произходът е най-неясен, начинът, по който са отглеждани - също. По-добре потърсете на друг щанд.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg