"Съдът е институцията, която може да разпореди да махнем бариерите. След награждаването за купата говорих с Дани Каназирева, казах й, че ако има законово основание ще ги махнем. Те са гласували тези неща в миналия Общинския съвет”, каза кметът Здравко Димитров. Той каза Община Пловдив няма да изпълни искането на областна управа.

„Има си съд, след като смятат, че не са законни – да заведат дело.Това е редът”, каза още кметът.

Припомняме, че вчера областният управител заяви, че след съвещания с юристи и преглед на цялата документация, според тях бариерата и кабината е незаконно поставена. Тя изтъкна редица мотиви защо бариерата на ул. „Дондуков” и бъдещата на ул. „Железарска” не отговарят на нормативната уредба.

Тя даде 30 дни срок на Община Пловдив да премахне бариерата на улицата до Радио и телевизията и да спре изграждането на такава в Капана.

Мотивите й, вижте в линка, както и предходната полемика между двамата за преградните съоръжения.

Махат новите бариери в центъра на Пловдив - незаконни саДани Каназирева дава 1 месец на Община Пловдив да премахне ограничителните съоръжения

 

Бариерите, които скараха властта в Пловдив – фактите без емоцииОбластният управител и кметът за първи път влязоха в открит конфликт след напрежението през последните месеци