Един от най-старите интернет доставчици в града – „Евронет”, собственост на бизнесмена Георги Стефанов, по-известен като Жоро Визиото, фалира, научи TrafficNews.bg. От 1 октомври бизнесът на компанията е изкупен от друг голям провайдър „ENTRY”. През последната седмица клиентите на „Евронет", които отиват в офисите на фирмата да платят таксите си за интернет, получават предложения да сключат договори с новата компания, а служителите на N3 им предлагат промоционалните оферти на компанията.  „Никой не ни предупреди. Последните  2 месеца интернетът беше с отвратително качество, непрекъснато спираше. А сега отиваме – и нови такси”, коментира ядосан клиент на излизане от офис на „Евронет”, на ул. „Сава Муткуров”. Преди месец Мартин Зрънчев платил 24 лева такса, за да му бъде инсталиран интернет.  „Чаках един месец да дойдат да ми прекарат нет. Накрая отидох в офиса и си поисках парите обратно. Показах касовата бележка за инсталационната такса, която бях платил  и договора, но отказаха да ми върнат парите. Казаха ми, че вече има нова фирма и те не могат да изпълнят ангажимент, поет от „Евронет”. Предложиха ми да подпиша договор с тях”, разказа младежът. 

Служителите на „Евронет” също са били неприятно изненадани от внезапната смяна на собствеността.  „Никой не ни предупреди. На 2 октомври в офисите пристигнаха момичетата от другата фирма и започнаха да предлагат нови договори на клиентите.  повечето от нас нямат 6 месеца стаж във фирмата и вероятно няма да  вземем обезщетения от Бюрото по труда” коментира един от служителите. Вчера някои от служителите на „Евронет” са били освободени от работа, научи TrafficNews.bg.  Според наши източници, компанията на Визиото е имала между 1500 и 2 000 абоната. Малцина от тях обаче са имали сключени договори, повечето просто си плащали месечните такси.

Репортер на TrafficNews.bg  се свърза със  собственика на „Гео Комерс” Георги Стефанов, който потвърди продажбата на бизнеса си. ”На 01 октомври 2014 г. обявихме фалит и прекратихме дейността. Продадох бизнеса на собственика на N3 Минчо Минев”, заяви Стефанов. 

„N3 поеха писмен ангажимент към клиентите от „Гео Комерс” ЕООД.  Те по желание могат да прехвърлят договорите си към фирмата-купувач, без да бъдат задължени по никакъв начин да остават техни клиенти”, коментира той. Във връзка с неизпълнените ангажименти бизнесменът каза, че има 4-5 такива случая, но точно със случая на Зрънчев не бил запознат. „Нека потърпевшият се обърне лично към мен, щом не са му обърнали нужното внимание и не са му върнати парите в продължение на един месец”, каза Стефанов. Заяви, че съдбата на служителите му „не е наша работа”.

Техническият директор на N3 Димитър Милев заяви, че на  всички клиенти на „Гео Комерс”  ще им бъдат предложени  договори с компанията. Той добави, че N3 не могат да обслужат клиент, без той да има подписан, какъвто и да е договор – срочен или безсрочен. 

„Всеки клиент на „Гео Комерс” ЕООД е свободен да избере дали да подпише договор с нас или да избере друг провайдър!”,  бе категоричен  директорът.  Той заяви, че не може да вземе отношение за качеството на интернета през последните два месеца, но гарантира, че проблемите ще бъдат отстранени. 

„Клиентите ни  ползват едни от най-стабилните оператори на интернет в Пловдив, с възможно най-доброто оборудване. В нашата компания има изградена структура и квалифициран персонал. От 1994 г. служителите ни трупат опит и вече са наясно с практиката. На новите си клиенти можем да предложим различни пакети с различни комбинации от интернет, телевизия, домашен телефон”, обясни Милев. В процес на уточняване е дали N3 ще запази офисите на „Гео Комерс”. 

На  всички служители на продадената компания, които имат необходимата квалификация, ще  бъдат предложени постоянни трудови договори.  „Това е обяснено на общо събрание с целия персонал”, уточни Милев. 

La Dolce Vita

Георги Стефанов или Жоро Визиото, както го знаят пловдивчани, е известна фигура  от пловдивския хайлайф. Той рядко пропуска светско събитие, сменя автомобилите и приятелките си с еднаква честота. Последно изскочи с извънземно  тунинговано ауди, което често е паркирано пред „Планет клуб”.  Нерядко пътува до екзотични дестинации, забелязван е на яхта на Френската Ривиера.  

Станимира Пейкова