Потвърдените случаи на коронавирус в България през последното денонощие са 19. От тях в болница са 9. Няма нова област, която да е засегната.

Така общият брой на заразените у нас вече е 695. Това стана ясно на сутрешния брифинг на националния кризисен щаб и изявлението на генерал Венцислав Мутафчийски.

В София новите регистрираните случаи са 14, Стара Загора – 4, Благоевград – 1.

Броят на заразения медицински персонал е 37. Има още един случай - 43-годишна акушерка от Центъра за спешна медицинска помощ. Там общо 9 души са с коронавирус, извършва се масово тестуване на персонала. Вече почти половината са тествани.

81 души са излекувани, от тях 10 са новите случаи.

Жертвите на COVID-19 у нас са 35. 86-годишен мъж е починал в Пирогов. Той е имал и много придружаващи заболявания. 85-годишен мъж е починал в Смолян и 73-годишна жена с онкологично заболяване също в Смолян.

„Има тревожни сигнали от Русия и Турция. Във Франция се говори за отхлабване на мерките. При нас никога не е забранявано „събуждането“ на строителния сектор. В същия дух са в Австрия. Отварят се някои от магазините, които при нас не са затваряни. Масово се обявява продължаване на извънредното положение“, обясни ген. Венцислав Мутафчийски.

Нова жертва на COVID-19! 43-годишен мъж почина в ПазарджикМъжът е бил екстубиран