Жена е паднала пред влака на метростанция „Опълченска“, съ общи директорът на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев, предаде "Фокус".

Временно е спряно движението на влаковете на метростанция „Опълченска“ заради инцидента на станцията. Жената е паднала на релсите, а идващият влак не е успял да спре. Тя си е гледала телефона и се е движела зад ограничителната линия близо до релсите. В един момент е залитнала и е паднала на релсите. След секунди влакът е пристигнал на перона и не е успял да спре, каза Братоев.  

Метрото временно се движи от станция „Сердика“ до станции „Летище София“ и до „Бизнеспарк“ и от станция „Витоша“ до станция „Сливница“. Не се очаква движението да бъде пуснато скоро, заради разследващите.

Осигурени са временни извънредни автобуси във връзка с инцидента на метростанция „Опълченска“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Те се движат по маршрут от метростанция „Сливница“ до Софийски университет „Св. Кл. Охридски“, Орлов мост, НДК и обратно до метростанция „Сливница“,  двупосочно.

Заради инцидента всички изходи на метростанция „Опълченска” са затворени. Поради липсата на пешеходен светофар на бул. „Тодор Александров” и ул. „Опълченска”, хората пресичат трилентовото платно с риск за живота, предаде БГНЕС.