Засилени проверки за неправоспособни водачи на пътя, за липса на обезопасителни колани, за употреба на алкохол и за движение с превишена скорост прави днес полицията в Пловдив и Карлово. Полицейски патрули са позиционирани на възлови кръстовища по главните градски булеварди, както и по входно-изходните артерии на Пловдив.

Тази вечер от полунощ до 02:30 часа ще се следи за неправоспособни водачи на кръстовището на бул. „Христо Ботев” с ул. „Авксентий Велешки”. От 03:00 до 05:00 часа сутринта на 19 септември ще се извършват засилени проверки на бул. „Македония”, в района на бетонния мост.

Припомняме, полицаи, администрация и медии си подадоха ръка за една значима кауза - опазването на повече животи по пътищата. Вчера на булевард "Шести септември" до сградата на Областна администрация - Пловдив шофьори бяха спирани от служители на пътна полиция. Причината е акцията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!" и предстоящият Европейски ден без загинали на пътя - 21 септември.

Пловдив е градът с най-много загинали на пътя за 2016 г., показа статистика на Пътна полиция. В черната статистика градът води както София, така и Варна. Голям е броят и на пътните инциденти, като въпреки разликата в населението, катастрофите в Пловдив са почти толкова, колкото в столицата. 

TrafficNews.bg е медиен партньор на акцията. Призоваваме всички участници в движението - шофьори и пешеходци, да бъдат по-внимателни, да бъдат отговорни както за своя живот и здраве, така и за този на другите!

Вижте още в следващото ВИДЕО:

TrafficNews.bg