Ремонтът на „Кукленско шосе“ в Пловдив ври и кипи вече повече от месец. Ремонтните дейности се извършват поетапно затова и първо се затвори западната лента в участъка между  улица „Даме Груев“ до „Скопие“ в посока Митницата. Естествено от всичко това е и задръстването, което се образува в пиковите часове на деня в района. Имайки предвид отпускарския сезон, тапите не са толкова големи, колкото сме свикнали да виждаме в Пловдив, така че на шофьорите им са нужни не повече от 10 минути търпение, за да минат през участъка. Някои обаче нямат и толкова.

Малко след 16 часа, след като работниците си съберат машините и се отдадат на почивка, а теренът се разчисти, вече ограниченията сякаш не важат и платното отново става двулентово. Масово шофьорите се промушват между табелите и вместо да чакат на опашката, като всички останали, потеглят по разкопаната улица.

Вдигат малко прах, но за сметка на това не чакат на колоната. Шофьорската хитрост не нещо ново у нас, а е обичайно явление по родните пътища. Така че въпросните нарушения едва ли ще изненадат някого, а комо ли да засрамят нарушителите.