От 11.00 часа днес на пл. „Стефан Стамболов“ ще се проведе едно от най-атрактивните и очакваните мероприятия в благотворителната кауза- традиционното състезание с гумени патета. Те ще бъдат пуснати да плуват във фонтана пред Общината, а на всяко едно от тях ще има номер. С помощта на доброволци от Националния алианс за работа с доброволци произволен човек от публиката ще може да улови някое от патетата. Човекът, който е закупил патето преди това, ще получи подарък. 

В неделя кулинарното шоу на Ути Бъчваров ще изненада пловдивчани и гостите на града с вкусно угощение от приготвена на място гозба.

До момента при пълни зали и голям интерес преминават събитията от 4-тото издание на „Седмицата на благотворителността“. Концертът на Стефан Диомов и група "Петте сезона" събраха огромна публика в Концертна зала. Община Пловдив подпомогна каузата, като подари и зарадва с едни от най-хубавите български песни възрастни жители на града - членове на пенсионерски клубове и домове за възрастни хора.

Много смях и добро настроение събра представлението на Софийския цирк. Талантливите артисти успяха приятно да изненадат малки и големи с акробатични номера, зрелищно представление със змии, дресура на котки, шеги и закачки с клоун, фокуси и въртене на обръчи. Община Пловдив отново се включи в мероприятието, като подари на децата от Комплекса за социални услуги за деца и семейства, центровете за настаняване от семеен тип, Центърът за социална рехабилитация и интеграция и Центърът за работа с деца на улицата.

За да участвате в Състезание с патета може да закупите своето пате от Грабо или на мястото на събитието - пл. Стефан Стамболов, събота от 10:30 ч.

Седмица на благотворителността е инициатива на Община Пловдив, неправителствени и младежки организации, фирми и медии. Със събраните средства ще се облагороди пространството по трасето на Детска железница "Знаме на Мира" (Младежки хълм).

TrafficNews.bg