Срещу двама магистрати от Ямбол, пристрастени към хазарта, е образуваното дисциплинарно производство. Те са известни на целия град с порока си, но това не им пречело години наред да въртят ротативките в работно време, да правораздават даже и по наказателно дело, свързано с кражба в същото казино, в което залагали, съобщава "Флагман".

От пресслужбата на прокуратурата не цитират имената им в съобщението до медиите, в текста е казано само: единият е прокурор в РП-Ямбол, а другият - следовател в Следствения отдел при Окръжна прокуратура в областния град.

На този профил отговаря семейна двойка с лоша слава сред съгражданите си – той е бивш прокурор, понижен като следовател, тя е действащ държавен обвинител, съобщава сайтът Десант. В Ямбол се носят легенди за огромните суми, които съпрузите от години хвърлят с лека ръка в игралните зали и никой няма обяснение откъде идват доходите им.

„Тайният” живот на следователя и прокурорката лъснал за компетентните органи при случайни обстоятелства. По време на разследване на кражба от местната игрална зала „Тангра”, служители на МВР приложили към делото доказателствен материал – записи от охранителните камери в помещението с ротативките.

Когато униформените започнали да преглеждат видеофайловете се оказало, че в записите неизменно присъстват двамата магистрати, които в работно време играят на машини за хазартни игри.

В хода на извършената от прокурори от Върховна касационна прокуратура проверка е установено, че в период от около една година двойката многократно е посещавала и играла на инсталираните съоръжения за хазартни игри в „Тангра”, основно във време, когато е следвало да изпълнява служебните си задължения.

"Десант" твърди, че разполага с имотните им декларации за последните 8 години, но не споменават имената им, защото утре може да излязат от скандала по-чисти и от момина сълза, а на подсъдимата скамейка ще се окажат журналистите, уронили „доброто" им име).

Съпругът, например, от 2008 г. насам в декларациите си пред Сметната палата (по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности) е обявявал, че няма нищо за деклариране. Като изключим наследство на ¼ идеална част от селска къща и покупка на лек автомобил за 30 000 лева, всичко останало са задължения – теглени кредити от ДСК и Булбанк.

Сумите през годините варират – от 20 000, 35 000, 40 000, има и няколко по-малки заеми от порядъка на 6,7 до 12 000 лева.

Ударно е теглила заеми и съпругата, като също така в невероятно кратки срокове ги е погасявала. Задълженията ѝ например към 2012 г. са били в размер на 56 000 лева. Година по-късно тези задължения са стопени до 14 000 лева. През 2015 г. в декларацията се появяват два нови банкови кредита, този път за общата сума от 70 000 лева.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg