„Склад със снаряди, който не е свързан със завода е избухнал тази нощ. Нямало е постоянно работещи. Към момента в склада няма взривове и опасност за хора. След малко предстои влизането на пожарната. С термотехника са локализирани три термо огнища.”, заяви икономическият министър Божидар Лукарски.
Пожарът вече е под контрол.

Не е ясно каква е причината за инцидента.

Десетки експлозии се чуха в района на Сопот тази нощ. Няколко последователни взрива има в района на Иганово. На този етап няма информация за жертви или ранени.

От полицията в Пловдив съобщиха за TrafficNews.bg, че няма пострадали при експлозиите в складовете за боеприпаси. Започнала е евакуация на живеещите в селата Иганово, Анево и Каравелово заради отровните газове, които се отделят при взрива и заради опасност някой от снарядите да стигне до селата.

Пътят към Иганово е затворен, пропускат се само пожарни, линейки и полицейски автомобили. Взривовете продължават и в момента,а от километри се виждат пламъци и дим.

Първият сигнал е получен в 19.30 часа от охранител на складовете. Според запознати взривната вълна е обхванала 20 склада.
В тях се съхраняват неуправляеми реактивни снаряди.

ОЩЕ ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg