Нови 20 см снежна покривка се образува в Смолянско. Валежите в областта започнаха от снощи. По високите части има и повече сняг, съобщава бгнес. Камери на курорта Пампорово показват, че в момента времето там е мъгливо и продължава да вали. 

Затворени за автомобили са проходите " Превала" и "Рожен". Свлачище има по пътя Смолян - Асеновград, има и паднали дървета. Движението там е затруднено, екипи работят по отстраняване на препядствията. Движението за Девин се извършва в едната лента заради пропаднал банкет.

В община Баните са недостъпни шест села. Днес машините разчистват пътя за селата Гълъбово и Сливка, където има двама работници без връзка. Освен общинския център, останалите селища са без ток.

Работници разчистват паднали дървета по пътя към село Славейно. Три роторни машини пробиват пътищата Давидково- Баните, Оряховец- Загражден и Момчиловци- Баните. Вчера храни и лекарства са доставени в селата Мугла, Рибен дол и Две тополи. Селата Бурево и Гърнати в община Неделино са още недостъпни. Днес екипите ще се опитат да пробият снежната блокада.

Смолянското село Търън остава без ток. Военни от 101-ви батальон чистят снега по пътя към село Турян. Заедно с електроразпределителното дружество и Гражданска защита днес ще бъдат доставени 20 генератора в селата, в които все още нямат ток. Това съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов пред "Фокус".

Най-тежко е положението с електрозахранването в Търън и околните села и затова част от генераторите ще се предоставят там, както и в още няколко села в общината, които вече седмица са без ток. В махала Гращица край Стойките днес с моторни шейни ще бъдат доставени хляб и необходимите лекарства. Там има 13 души, уточни градоначалникът.

За изминалото денонощие екипите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението"-Смолян са реагирали на 20 сигнала, подадени на телефон 112, свързани с усложнената метеорологична обстановка, съобщиха от пресцентъра на ПД на МВР-Смолян.

TrafficNews.bg