Все още никой не е дал показания за наличието на миризма на нафата или син пламък при пожара в тютюневите складове в Пловдив. Още във вечерта на пожара имаше коментари на присъстващи, че в района на горящите складове мирише на нафта. Това засили подозренията, че става дума за умишлен палеж.

До момента обаче никой не е дал официални показания за това, че е имало миризма или син пламък, съобщи окръжният прокурор Румен Попов. Той призова всеки, който има такава информация, да свидетелства, защото това би било от полза за пожаротехническата експертиза и разследването.

Самият главен прокурор Сотир Цацаров вчера обърна внимание на това, че обект на разследването ще са и обстоятелствата около запалването на четвъртия склад, който пламна по-късно. Цацаров потвърди, че има пълна логистика за осигуряване на разследването, като се очакват експерти от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", които ще извършат пожаротехническата експертиза и ще се включат в огледите заедно с местните разследващи органи.

МВР пък ще окаже съдействие с изготвянето на експертизи на национално ниво, увери главният секретар Георги Костов. Той подчерта, че освен в ГДПБЗН, има готовност всички иззети в хода на процесуално-следствените действия доказателства да бъдат изпратени в Научно-изследователския институт по криминалистика и криминология на вътрешното ведомство.

Вижте призива на окръжния прокурор в следващото ВИДЕО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg