Днес Пловдив може да остане без таксита. Защото пловдивските таксиметрови шофьори отново излизат на протест срещу новия данък за превозвачи и фирми. Сборният пункт е до стадион "Пловдив", а часът е 14:00. От бранша подготвят митинг шествие, в което се очаква да се включат представители на всички таксиметрови компании в Пловдив.

Това е вторият протест за последните десет дни в Пловдив. Шествия ще има също в столицата и в Бургас. Според председателя на Асоциацията Диян Станев таксиметровите шофьорите не са против плащането на данъци, но искат да знаят как точно ще бъде прилаган законът. 

От Асоциацията са категорични, че протестът ще бъде мирен и няма да се стигне до затваряне на кръстовища. Те вече са провели среща с представител на Охранителна полиция. Не е ясно обаче какво точно ще бъде гласувано в сряда, когато Законът ще мине на второ четене в парламента. Шефката на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова предупреди, че между първо и второ четене на закона ще има сериозни промени.  

Асоциацията на таксиметровите шофьори в Пловдив излезе с отворено писмо до всички пловдивски депутати. Браншовиците канят народните представители да присъстват на големия протест, планиран за днес, и да обяснят новите промени в Закона за местни данъци и такси, с които се въвежда Данък за таксиметров превоз.

Писмото на асоциацията е адресирано до шефката на Народното събрание Цецка Цачева, Министъра на транспорта Ивайло Московски и всички пловдивски депутати.

„Очакваме пловдивските народни представители пред зала „Чайка“, за да обяснят по какъв начин ще бъде прилаган законът. Вие сте нашите избраници в управлението на държавата и Ние настояваме  за Вашето присъствие. Защото ако днес искаме разяснения, то утре ще искаме ОСТАВКИ!“, категорични са от бранша.

На предишния протест в града под тепетата се събраха над 100 таксиметрови шофьори.

Още новини ТУК

TNS.bg