Районният съд в Пловдив задържа в ареста Сюрен Борисов, който бе арестуван в понеделник заради побой, нанесен над депутатския син Жулиен Търновалийски и още двама младежи. Срещу него има повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански причини. 

Според съдията по делото – председателя на Районния съд Иван Калибацев, ММА боецът действително е извършил това, в което е обвинен – нападнал е трите момчета. Той опроверга тезата на защитата, че две от момчетата са препречили колата, а третият е влязъл вътре в купето до кръста и започнал да обижда шофьорката Пепи Мошукова.

Сюрен Борисов заяви пред съда: "Аз съм потърпевш, бях нападнат, обиждан и удрян, ръката ми е разрязана, десет пъти казах на момчетата, че не искам да влизам в конфликт. За цяла вечер бях пил само 3-4 бири, бях напълно адекватен, затова направих всичко възможно да избегна проблемите, но тези момчета бяха много агресивни и обиждаха момичето."

Съдия Калибацев обаче твърди, че от записа, предоставен на съда, се вижда, че не имало никакъв човек, влязъл до кръста в купето на колата, че Сюрен е излязъл от колата и за кратко време поваля всичките на земята

Адвокат Елдъров каза, че всъщност, тъй като се касае за леки телесни повреди, в подобни дела обикновено потърпевшите си търсят правата по частен път, но в случая акцентът е изместен по причини, които са извън правораздаването. Вероятно защитата визираше факта, че бащата на Жулиен е депутатът Георги Търновалийски. Адвокатът посочи също, че по този случай е бил мобилизиран огромен полицейски ресурс.