Мотористът Станислав Станев, който пострада след тежкия инцидент на Четвъртък пазара преди седмица, днес е претърпял операция на седми прешлен от гръбначния стълб, това съобщи за TrafficNews.bg сестра му Стоянка Станева. Той е стабилен, но ще остане още няколко дни в интензивно отделение.

Семейството сподели, че съумява да се справи и е намерило необходимите средства, както и че операцията е платена.  Дарителската сметка, която бе открита в подкрепя на момчето, вече е неактивна, а събраните средства ще бъдат използвани за следващите лицеви реконструкции, които предстоят да бъдат извършени преди Станислав да бъде събуден от упойката.

Близките благодарят на всички, които са откликнали на зова за помощ. "Ако останат излишни средства, ще ги дарим на Червения кръст", споделиха те. 

Припомняме, че в късните часове на 15 септември, при забранена маневра на бул. „6 септември” в Пловдив, автомобил "Мерцедес" удря моторист, който се е движил в посока Площад "Съединение". Водачът на колата е извършвал обратен завой при двойна непрекъсната маркировка и е засякъл мотора, в следствие на което шофьорът му изхвърчал и паднал на асфалта.

TrafficNews.bg