Детето на година и половина, което падна от втория етаж на жилището си в квартал „Христо Смирненски” в Пловдив, вече е стабилно и с подобрено състояние. То е настанено в УМБАЛ „Св. Георги” след тежкия инцидент, който е претърпяло в петък. От там съобщиха, че съвсем скоро момиченцето ще бъде изведено от интензивния сектор.

Както TrafficNews.bg съобщи, Дирекция "Социално подпомагане“ се самосезира вчера, след като стана ясно, че на 6 септември детето е пострадало, падайки през отворен прозорец. През това време родителите Румен и Златка били пияни. Мъж от квартала видял тялото на падналото дете, плувнало в кръв и веднага позвънил на 112. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница. Получило е черепно-мозъчна травма и лекари са го стабилизирали 2 дни. Към този момент животът му е вън от опасност, а състоянието му е стабилно.

Както вече стана ясно, прокуратурата наблюдава досъдебното производство, което се води по случая. Извършени са процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето. Алкохолните проби на родителите - близо 1.9 на бащата и 1.2 промила на майката, със сигурност ще се разглеждат като утежняващо вината обстоятелство. 

Невръстно дете падна от 2-рия етаж в Пловдив! Родителите му - пияниДетето е с опасност за живота

До 3 години затвор грозят родителите на падналото дете в ПловдивРумен и Златка са спели пияни в същата спална