Сигналът във Фейсбук профила на Държавния департамент на САЩ за терористична заплаха в района на хотел "Плиска" показа колко сме готови за среща лице с лице със страшния враг. Очевидно не сме. Ден след показната антитерористична тренировка в София, при която плеймейтката Кучкова беше държана няколко часа на една поляна, лъсна голата истина.

Докато София трепери  - има ли заплаха или няма, а главният секретар на МВР се омота в нелепи обяснения от типа "имаше сигнал, ама...", вътрешният министър Румяна Бъчварова спи. А съобщението на американските служби е качено късно снощи. Няма никаква реакция от наша страна нито връзка с официалните представители на Вашингтон у нас.

Във всяка нормална държава реакцията щеше да е мигновена. С официално съобщение хората щяха да бъдат инормирани каква е истината и реалната ситуация. А у нас дори, след като сме преспали не знаем има ли заплаха, няма ли и защо американците са предупредени да не минават през "Плиска", а ние не.

Нелепо е кореспондент на една от телевизиите във Вашингтон да знае повече от МВР. Дано не се случи и тук, това което стана в Брюксел, защото лошо ни се пише. 

Още новини вижте - ТУК

TNS.bg

Източник: Блиц