Зимата в планината дойде! Читател на Trafficnews.bg току-що ни честити първия сняг от хижа "Здравец". Снегът се сипе на парцали и вероятно много скоро ще натрупа. От Планинската спасителна служба предупреждават да не се подценява обстановката. Те напомнят, че макар снегът все още да не е много, температурите през нощта падат до минус 10 и всякакви експерименти с екипировката са особено опасни.

На хижа "Здравец" е най-близката писта до Пловдив, съоръжена със снежно оръдие, и вероятно хората там вече потриват ръце от задоволство, очаквайки хубава снежна пелена. В Пловдив все още сняг няма, но да не забравяме, че надморската височина на "Здравец" все пак е 1350 метра.

Междувременно от София до половината магистрала "Тракия" вали обилен сняг, предаде репортер на Trafficnews.bg. Снегорини има както на магистралата, така и на малките пътища. Най-високата част на магистралата е покрита вече от бяла снежна покривка, която радва окото на пътуващите в този момент. Засега.

Снегът мина Тунелите и настъпва към Пловдив. Въпреки че снеговалежът тук е по-кротък, все пак вали. В същото време едри снежинки падат над Пазарджишко. Все още снежна покривка няма, но е въпрос на часове земята да побелее.

TrafficNews.bg