Наемателят на плажа Делфин край Ахтопол явно намери цаката на нудистите, които се бунтуват от началото на лятото и настояват ивицата да остане свободна, за да си показват големите тела. Йордан Тодоров, собственик на фирма „Тива интернешнъл”, е поставил камери за видеонаблюдение с висока резлюция и широк обхват, които заснемат всяко кътче и детайл на красивия плаж, пише flagman.bg.

Информацията, че телесата им може да бъдат изтипосани в онлайн платформа, явно е притеснило сериозно нудистите, които обикновено са на средна или над средната възраст и те веднага са уведомили МВР и Министерството на туризма. Това стана ясно по време на днешна работна среща, която провежда Николина Ангелкова с кметове и представители на институции от Бургаска област.

Ангелкова съобщи, че са получили сигнал, който ще бъде проверен, а директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов уточни, че стопанинът на плажа трябва задължително да е поставил табели, информиращи плажуващите, че има видеонаблюдение.

Какво е констатирала инспекцията – ще стане ясно до дни, но интересната мярка, предприета от наемателят изглежда ще реши веднъж завинаги проблема с обичащи голотата туристи.

Припомняме, че цяло лято сблъсъкът между нудисти и наемател създава сериозни проблеми – и на полицията, и на Министерство на туризма. Наложи се и областната управа в Бургас да се намесва като медиатор в проблема, но до конкретно решение не се стигна. Само надцакване между двете страни. Стигна се дотам наемателят да предлага безплатен чадър и шезлонг за всеки турист с бански.