Отворена е ценовата оферта за проектиране и строителство на 7,5-километровия учатък между селата Белица и Загражден. Проектът ще се изпълни със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2019 година. Отворената ценова оферта е на единствения допуснат участник "ИСА 2000“ ЕООД, а предложената цена е 3 406 500 лв. без ДДС. Ценовите предложения на останалите участници в обществената поръчка не са отворени. Мотивите ще бъдат посочени в решението и протоколите от работата на комисията, оценяваща офертите. Срокът за изпълнение на проекта е 365 календарни дни. С реализирането му ще се подобрят технико-експлоатационните характеристики на третокласния път, ще се осигури безопасност на движение, ще се намалят амортизационните разходи на превозните средства и времето за пътуване.

Учстникът в обществената поръчка бе обявен малко след като около 100 жители на смолянската община Баните направиха жива верига и блокираха главния път Пловдив - Смолян. Хората настояват спешно да бъде решен проблемът с пътната връзка Загражден – Белица, който над 50 години не е ремонтиран.

100 души застанаха на пътя Пловдив - Смолян, искат ремонт на разнебитен родопски участък ВИДЕОСимволична блокада на Юговското ханче на Кръстов ден


Пътят Белица – Загражден, преминава през област Смолян. Третокласният път осигурява бърза връзка на жителите на селата Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив и е алтернатива на път II-86 Пловдив - Асеновград.