Отведоха питбула, който се нахвърли върху померана на известния шеф-готвач Илиян Симеонов в Южен парк в София, научи TrafficNews.  Случката се бе разиграла, след като шеф Симеонов заедно със съпругата си и приятел разхождали домашния любимец. Тогава срещу него се втурнал питбулът, който бил воден от 11-годишно дете и го нахапал дотолкова, че да няма шанс да оцелее. 

„Опитахме се да спасим померана, но за съжаление не успяхме това да се случи на време. Кученцето беше със счупен гръбнак и в Централна Ветеринарна Клиника ни посъветваха да направят евтаназия, нямахме избор! Това беше най-доброто решение!” Написа тогава Симеонов.

Днес стана ясно по думи на шеф-готвача, че по заповед на Димитър Божилов- кмет на район Триадица, питбулът на име  Бъстър  е бил отведен от дома му, като следва и собственикът му да си понесе наказателна отговорност. Кучето ще бъде гледано в общинския приют на “Екоравновесие”, коментира още Симеонов.

Питбул, воден от 11-годишно дете, уби кучето на известен шеф-готвач в СофияПолицията не успяла да се свърже с институция, която да прибере питбула