49-годишен варненец, с чисто до момента досие, е задържан и обвинен за това, че умишлено е причинил смъртта на домашно куче, съобщиха от МВР-Варна.
На 9 август 6-годишната Рокси, порода самоед, била на плажа в местността Трифон Зарезан със собственичката си Даниела. Забавлявала се на пясъка, докато отнякъде не се чул изстрел. Кучето паднало на място. Оловна сачма пронизала белия му дроб и въпреки усилията на ветеринарния лекар то издъхнало същия ден от масивен вътрешен кръвоизлив. 

Случаят нашумя, след като собственичката на Рокси – Даниела, го описа във Фейсбук. Жената предполагаше, че по домашния й любимец е стреляно от някоя от вилите край плажа. По случая бе образувано разследване.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че след 3-месечно разследване криминалистите са установили и задържали извършителя на жестокото убийство. Той е 49-годишен варненец без криминално досие.

Оръжието, с което е извършено престъплението, е намерено и иззето – въздушна пушка, пише dir.bg. Работата по случая продължава, а материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

На стрелеца е повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт на животно по начин, опасен за околните. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 г. и глоба от 2000 до 5000 лв.
TrafficNews.bg