Полицаи спипаха с фалшива книжка излезлия преди 10 месеца от затвора Злати Златев - Златистия. Той пътувал с БМВ-то си с варненска регистрация по дупнишките улици, когато бил спрян за проверка от патрул. Оказало се, че книжката на Златистия е фалшива, предаде struma.bg. Документът е издаден, докато той излежава 17-годишна присъда за убийството на дупнишкия бизнесмен Любомир Мантарков през 1997 г.

Тогава Златев беше на 31 години. След като е установено, че свидетелството за правоуправление на 49-дупничанин е фалшиво, той е задържан за 24 часа в РУП. Преди да бъде преведен в ареста, преминал преглед в Спешен център. Лекарите констатирали, че здравословното му състояние позволява да остане в ареста за 24 часа.

Срещу него е образувано досъдебно производство за ползване на неистински документ.

В края на октомври миналата година Злати Златев-Златистия след 15 г. зад решетките излезе предсрочно на свобода. Малко преди това стана баща на момиченце от приятелката си.

Той излежа голяма част от присъдата си в Софийски централен затвор. Последните две години лежа в затворническото общежитие в Самораново. Няколко месеца преди да излезе на свобода по негово желание беше преместен във Варненския затвор с мотива, че ще е по-близо до клиниката, в която лекуват болния му крак. Във Варна живее и синът му от първия му брак -  Йордан.

В мутренските години Златистия гравитираше около ВИС-2 в Дупница. Никой в града не смееше да му се опълчи. Дупничани все още си спомнят как при един запой в заведение в центъра пиян е хвърлял пачки с банкноти, а минувачите ги събирали по земята и ги слагали в джобовете си.

Златистия е пристигнал в Дупница за няколко дни да се види с близките си.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg