Авиокомпанията Wizz Аir ще бъдат уведомени, че няма да извършват полети между Лондон и Варна. Това стана ясно от сутрешния брифинг на националния оперативен щаб. Генерал Венцислав Мутафчийски коментира, че не удачно в момента тази линия да бъде възобновена.

Припомняме, че от компанията заявиха, че от днес ще възобновят полетите си между морската столица и Лондон.

Според плановете маршрутът трябва да се изпълнява три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота. Всички останали полети на Wizz Air от морската столица са отменени до 1 май.

"София си остава най-големият резервоар в страната. Затова отново апелираме към софиянци да не пътуват. Това ще доведе до масов бум на заразата в страната. Не налагаме репресии, а искаме да предотвратим разпространението", заяви Мутафчийски.

Удължаването на извънредното положение е политико-медицински въпрос. Много е рано да кажем какво ще бъде към 13 май, каза ген. Мутафчийски. При нас епидемията бележи ръст.

Очаква се развитие каква е ролята на клетъчния имунитет. Ние постоянно говорим за антитела, но може да се окаже, че клетъчният имунитет е по-важен, посочи още той.

Ето и още новини от сутрешния брифинг:

48 са новите заразени с COVID-19 у нас! Има една нова жертваВ Пловдив има един нов случай

Мутафчийски: Броят на заразените скача зарази неспазването на мерките20 са положителните проби във „Фактутета" и „Филиповци" в София