Районна прокуратура-Първомай образува досъдебно производство срещу 39-годишния Николай Х. от. Хасково, за измама с цел имотна облага, съобщиха от обвинението. До момента е установено, че Николай Х., като шофьор на фирма за изкупуване на мляко, е поддържал заблуждение у Йордан Б., от първомайското село Езерово, че изкупува мляко като представител на фирмата от Хасково.

Йордан Б., който отглеждал крави, предавал продукцията си на Николай Х. През септември 2014 година Николай Х. уведомил Йордан Б., че от фирмата не му дават финансови средства да изплати предаденото мляко. Животновъдът посетил офиса на фирмата в град Хасково и там разбрал, че са предоставяни средства за изплащане на продукцията. Разследването до момента сочи, че за времето от 16 септември 2014 г. до 11 ноември 2014 г. на Йордан Б. е причинена имотна вреда в общ размер от 11 950 лева.

Под ръководството на Районна прокуратура-Първомай са разпитани свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи. Николай Х. е върнал част от парите на животновъда.

TrafficNews.bg