Петър Петров-Шебека от Шумен остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража, заради зверския побой, който нанесе на майка си. По искане на окръжната прокуратура съдът му наложи ареста в сряда, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

23-годишният мъж е привлечен като обвиняем за опит за убийство на родната си майка, уточняват от там, цитирани от Труд. В понеделник след полунощ Шебека поискал 300 лева от майка си и така тръгнал скандалът между тях. Жената отказала да му даде парите и той започнал да я бие. С ритници и юмруци се нахвърлил върху нея. Побоят продължил и на стълбищната площадка пред жилището.

Синът скачал върху тялото на майка си. Пострадалата 58-годишна Генка Христова е приета в шуменската болница в много тежко състояние. Тя е на апаратно дишане, в кома и с опасност за живота.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Шебека е криминално проявен. Той най-вероятно е бил под въздействие на наркотици, когато е бил майка си.

TrafficNews.bg