Криминално проявеният, 23-годишният шуменец Петър Петров, с прекор Шебека, преби жестоко родната си майка, остави я да лежи в кръв на стълбищната площадка на блока и се барикадира в апартамента на леля си. За да го задържат се наложи пристигналите полицаи и огнеборци с флекс да срежат пантите на вратата.

Но като влезли вътре от него нямало и следа. Успял през терасата на жилището на леля си на 4-я етаж да се смъкне по водосточните тръби. Полицаите го хванаха вече пред блока. С прокурорско разпореждане е задържан за 72 часа, ще му бъде искана постоянна мярка задържане. Трагедията стана около 5,30 заранта в понеделник. Защо майка и син са се скарали не е ясно, има съмнение, че когато е нанесъл зверския побой на 58-годишната жена, Шебека е бил дрогиран. След задържавето му в дома му е открит наркотик. Предлолага се че е пушил „чай“.

Малко след 05.30 часа в понеделник в полицията бил подаден сигнал, че на стълбищна площадка в блок на ул.”Ген. Тошев”, 1 в Шумен е намерена жена в безпомощно състояние, пише 24 часа. Незабавно към адреса са насочени екипи на полиция и спешна помощ. Майката е откарана в тежко състояние в болницта и настанена с множество лицеви фрактури и мозъчен хематом. Синът й нанасял удари с ръце и крака по главата и по тялото.

Дори, когато майка му паднала, скачал върху тялото й.

Юмруците му чак били насинени от силата на ударите по беззащитната жена. Майката и синът живеят на петия етаж, а под тях е апартаментът на лелята. Тя първа чула скандал, започнат в жилището, но после майката, за да се спаси, хукнала по стълбището към сестра си. Не успяла да стигне, защото той я помлял на площадкато между двата етажа.

Лелята повикала полицията, но майката вече била потрошена от яките юмруци на родния си син.

Шебека е стар познайник на шуменската полиция. Първите му криминални прояви са още като напълнолетен. От 2009-та насам има 11 криминалистични регистрации. Сред тях кражби, грабеж, противозаконно отнемане на вещи и части от коли, каране пиян на крадена кола. Има условни наказания. Последно м.г. го осъдиха на 1 г. пробация за кражба на кутия с дарения от църква насред Шумен.

Приведен е в ОЗ “Изпълнение на наказанията” – Шумен. Започнато е досъдебно производство. Работата по разследването продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg