Притеснен читател на TNS.bg ни сигнализира, че в квартал Изгрев секат дървета, които са на по 50 - 60 години. Според читателя ни това е кощунствено и лишава Пловдив от и без това рехавия чист въздух. Наш репортерски екип направи проверка по случая и установи, че наистина дървета на ул. "Възход" се секат. Само че...

Тези дървета, които действително са половинвековни, се оказаха изгнили и кухи, видя репортер на TNS.bg. Именно това е причината от ОП „Градини и паркове“ да започнат да премахват опасните дървета в квартала. Само преди дни ви информирахме, че дебел клон от такова дърво се сгромоляса с трясък и замалко щеше да убие хора, седнали на пейките под него в центъра на Пловдив. Тогава призовахме експерти и еколози да реагират адекватно, а пловдивчани да продължават дa cигнaлизиpaт, aкo имaт cъмнeниe зa oпacни дъpвeтa, зacтpaшaвaщи живoтa и здpaвeтo нa хopaтa.

Междувременно стана ясно, че от понеделник – 11 април, 3 екипа на ОП „Градини и паркове“ започват да премахват опасно надвиснали клони от дърветата и по ул. „Скопие“.

„Целта е да предотвратим евентуалното нанасяне на щети върху преминаващите по улицата пешеходци и превозни средства, както и да дадем възможност на собственика на контактната тролейбусната мрежа безпрепятствено да демонтира висящите жици, които също създават реална опасност от неприятни инциденти“, коментира директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

Предвижда се работата да продължи около седмица. Ние ще ви информираме своевременно за създадената временна организация на движение. 

Чуйте мнението на хората от ул. "Възход" за отсичането на опасните дървета, които в момента почистват пред домовете си:

Как общински градинари кастрят опасни дървета в Стария град и игнорират други - вижте ТУК

TNS.bg