При бурята във Варна вчера са пострадали 7 души, сред тях и три деца. Ураганният вятър снощи счупил стъкло на голям магазин за детски стоки в града, докато той бил пълен с клиенти. Пострадалите, четирима възрастни и три деца, са били откарани с линейка в болницата "Света Анна" в града. Там е установено, че са с леки наранявания и състоянието им е добро. Били освободени за домашно лечение.Магазинът и в момента работи, предава БНТ.

От ръководството на фирмата в София обещаха пред "По света и у нас", че утре ще изпратят официално становище за причините, поради които се е стигнало до инцидента. Младен Тодоров, който е бил на мястото на тежкия инцидент, по чудо се отървал без наранявания. "Част от стъклата паднаха върху самия ескалатор. Имаше и деца, и възрастни хора.

Имаха рани, които помогнахме да спрат - с хавлии, с каквото има. Хората обвиняват за инцидента некачественото строителство на магазина и казват, че са преживели истински ужас.

Всеки се притеснява за живота си. Имаше малки деца на по 1, 2 години, доста кръв имаше по тях", разказа той. Управителят на магазина отказа да застане пред камерата ни с мотива, че днес е почивен ден и няма как да получи разрешение от ръководството в София да говори. Категоричен е обаче, че причина за произшествието не е съборен билборд или друг предмет, а силният порив на вятъра.

Близо 50 сигнала са били подадени по време на бурята на телефон 112. Те са били предимно за паднали дървета, счупени клони и пострадали автомобили. Предното стъкло на автобус от градския транспорт, пълен с пътници, е паднало от силния вятър. За щастие няма пострадали. Огромен клон се е стоварил върху лек автомобил и по чудо не е убил шофьора, който бил вътре.

Дърво събори и оградата пред храма "Свети Атанасий" в морския град. Екипи на Пожарната и Гражданска защита цяла нощ са се отзовавали и на десетки сигнали за скъсани жици от ураганния вятър, които предизвикали пожари в областта. Те вече са потушени. Временно е било спряно и електрозахранването във Вълчи дол, но още късно снощи е било възстановено.