Петър Коджейков, който се барикадира преди близо 20 часа в апартамента си в столичния квартал "Стрелбище", е изпитвал силна носталгия по времето отпреди 10 ноември 1989 г., защото тогава е работил в милицията, сподели негов съсед, с когото си е пиел кафето допреди година-две.

Според комшията Петър бил чичо на бившия шеф на НСО Тодор Коджейков. Петър бил и любител на "сиромашката пастърма" и често си купувал от този деликатес.

Акцията по обезвредяването на мъжа все още продължава.

Съседът Христо Христов пък определи Петър за тих и скромен човек. От известно време не се виждали обаче, защото Коджейков претърпял тежък инсулт. За последно го срещнал по време на разходка с дъщеря му. Тя била около 40-годишна и неомъжена. Твърди се, че има апартамент на същата сграда, построена около 2000 година.

Кооперацията, като повечето съседни сгради, е на МВР. Комшиите обаче не могат да кажат дали Коджейков е имал къща в района, пише 24 часа. Те потвърдиха, че преди демократичните промени е бил шеф на 4-о районно в София.

Според комшийки бил много грижовен към съпругата си, прикована към легло. Гордеел се много и с щерка си, никой не е чувал за конфликти между тях.

Прочетете повече за съпругата на барикадиралия се полицай ТУК

Как мъжът стреля по полицай - ТУК

Как полицаи нахлуха при барикадиралия се ТУК

TNS.bg