Култовото кафе на хотел „България Стар Хотел” вече е история. Вчера няколко работници събориха постройката само за няколко часа и изнесоха металните конструкции, огражденията, бара, столовете, масите и всичко, което беше останало от заведението. То не работи няколко месеца, съобщи за TrafficNews.bg близък на покойния златар Апостол Коларов – Тольо - известен пловдивски бизнесмен и златар, който държеше кафенето на концесия. 

Постройката всъщност е съборена, тъй като за твърдия покрив няма разрешение от Общината и той автоматично става незаконен, както години наред е бил. Единственият вариант кафето да остане на мястото си е покривът да бъде заменен от чадъри, които пасват на дизайна на централната градска улица. По думи на източника ни, няма  вариант закритата лятна градина да се узакони, защото мястото е паметник на културата.


Единственият вариант е да се започне съгласувателна процедура с НИПК на проект, но това е изключително дълго и скъпо начинание. Точно поради тази причина, преди година и половина, малко преди да намери смъртта си в хотел край Пловдив, Тольо е освободил заведението, което държеше от дълги години. 

Кафето на "България" е поето от собственика на актуален  фолк клуб в града, но и той бил принуден да го остави, заради незаконния покрив. 

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg