Две седмици Районна прокуратура-Пловдив разследва 42-годишния Венцислав Вацелов, който беше задържан по обвинение, че потрошил стъклото на градски автобус в Пловдив с бухалка. Днес Прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо шофьора за хулиганство на пътя.

Според Прокуратурата Венцислав е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото.

На 12 август 2016 г. свидетелят, който е шофьор на автобус по градска линия №27 в Пловдив, извършвал последен курс и се движел по бул. „Македония" в посока Бетонния мост. По същото време Венцислав управлявал лек автомобил, марка БМВ по ул. „Скопие" . Той извършил маневра „завой надясно" по бул. „Македония" в посока към Бетонния мост, при която не пропуснал управлявания от свидетеля автобус, който се движел по път с предимство.

Венцислав навлязъл в платното на бул. „Македония" непосредствено преди автобуса. Шофьорът на автобуса присветнал с късите и дългите светлини, за да може водачът на лекия автомобил да го забележи и да избегне настъпване на пътно-транспортно произшествие. След като извършил маневрата, Венцислав натиснал рязко спирачките, спрял и слязъл от автомобила си.

Той отишъл от външната страна на прозореца на шофьора на автобуса и започнал да го псува и заплашил със саморазправа, в отговор на отправените от шофьора забележка, че с извършените от него действия може да предизвика пътен инцидент. Венцислав го наплюл. Водачът на автобуса казал на обвиняемия да се отдалечи, на което Венцислав отговорил: „Излез или да влезна аз". Водачът отказал да му отвори вратата на автобуса.

Тогава Венцислав ударил с дясната си ръка стъклото на предната пасажерска врата, при което то се счупило. Водачът на автобуса се уплашил и взел малка метална тръба, която служила за премахване на конденза от автобуса, и я размахал с цел Венцислав да се отдалечи и да си тръгне, което не се случило и бил подаден сигнал в полицията.

Инцидентът е станал пред свидетели, които останали изключително възмутени от непристойното поведение и действия на обвиняемия.

Ето и гледната точка на Венцислав, който сам потърси TrafficNews.bg, за да я разкаже:


Предишните новини по темата - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg