Холандецът Херберт Кнапен и българката Даниела Голева са подали жалби, с които искат да бъдат пуснати на свобода. Двамата бяха заловени с голямо количество екстази на 1 декември и оттогава са в ареста. Окръжния съд им наложи мерки за неотклонение „задържане под стража”. Днес Апелативният съд ще разгледа жалбите на двамата спрямо наложените им мерки.

На Голева и Кнапен са повдигнати обвинения за това, че на 1 декември са държали в съучастие с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Стойността на намерените у тях наркотични вещества възлиза на над 125 000 лева.

Припомняме, че след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив акция на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив, в момент, в който са пренасяли в лек автомобил „БМВ” 4700 грама метаамфетамини /екстази/ и над 50 грама кокаин, в Пловдив бяха задържани 46-годишен холандски гражданин и 26-годишната му приятелка – българска гражданка.

Двамата бяха привлечени към наказателна отговорност за държане, в съучастие, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. До момента е установено, че държаните от обвиняемите метаамфетамини са били произведени на територията на Кралство Нидерландия.

Повече за Даниела и Херберт четете ТУК

TrafficNews.bg