Президентът Румен Радев посети предприятие от отбранителната индустрия в Трявна. Той подчерта, че за него важно, че в условия на тежка финансова криза това предприятие продължава дейност и износ.

„За мен е важна съдбата на българските работници. Тук работят над 600 души и за мен е важно тези хора да продължават да работят и да бъдат спокойно за себе си и семействата си“, заяви Радев.

Той заяви, че очаква компетентните държавни органи да подходят с по-голяма експедитивност и там където вече има подписани договори с чужди клиенти да може по-бързо да се реализира готовата продукция.

„Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки няма да бъде превърнато в истина. Многократно заявих, че здравните мерки трябва да бъдат обвързани с адекватни социално-икономически мерки. Да бъдат навременни, достъпни и безвъзмездни. Свалянето на мерките не трябва да стане изведнъж. Трябва да се разчита на здравия разум на българите, а  не трябва да се насажда страх и паника. Ако нещо може да компрометирай здравите мерки, това не е безотговорността на българите, а липсата на икономически мерки“, заяви Радев.

„Нека да оставим на лекарите да си вършат работата. Трябва да мисли България, как контролирано да излезем от това състояние. Не изведнъж, а поетапно. В много държави вече работят с планове и ако България не го направи сега ние рискуваме втора вълна. Тук решенията трябва да се вземат на базата обективни данни, а не със страх и паника", категоричен бе президентът.