"Съжалявам за загиналото момиче". Това каза 32-годишният румънец Адриан К., който в събота прегази 4-годишната Радослава на паркинг в Морската градина на Варна. Днес Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и го остави за постоянно в ареста. 

 Според магистратите съществува реална опасност чужденецът да се укрие, тъй като няма постоянен адрес в България.

Във фаталния следобяд Адриан К. влязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина. В колата са били съпругата му и нейните родители. В същото време Радослава и родителите й вървяли към своя автомобил, който също бил паркиран на паркинга.

Как детенцето, което е родено през декември 2014 г., след като родителите й 10 години се борили да имат своя рожба, е попаднало под гумите на колата на румънеца, е в процес на установяване чрез всички надлежни процесуални способи и средства.

Очевидци обаче разказаха, че Адриан К. е объркал предавките и вместо назад е тръгнал напред, прегазвайки момиченцето. 

Веднага след инцидента, 32-годишният румънец е тестван с дрегер, който не показал наличие на алкохол в кръвта. Взета му е и кръвна проба, която ще установява дали е употребил упойващи вещества. Съпругата и родителите й ще бъдат разпитани. Назначени са автотехническа, биологична и съдебномедицинска експертиза.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.