Братята, които бяха осъдени за убийството на бизнесмена Георги Рогачев, обжалват присъдите си. В Административен съд - Пловдив е образувано дело по жалби на защитниците на подсъдимите Николай Стоянов, Иван Стоянов и жалба на частния обвинител против присъда на Пловдивския окръжен съд.

Подсъдимият Николай Стоянов е осъден на 20 години лишаване от свобода, а Иван Стоянов - на 18 години. И двете присъди са с първоначален строг режим. Двамата мъже са признати за виновни, за това, че на 14 септември 2014 г. в землището на село Розино, в съучастие помежду си, умишлено са умъртвили Георги Рогачев. Мъжът почина месец по-късно - на 20 октомври. Убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин и по хулигански подбуди.

Двамата пребилиа собственика на бензиностанция Рогачев, след като Николай не си платил горивото. Бизнесменът Рогачев го заплашил и той позвънил на свои приятели в селото за помощ. Дошла тълпа роми, обградила Рогачев, той извадил автомат и стрелял във въздуха. Мъжете го пребили с лопати и мотики. Според обвинението фатален бил ударът с лопата по главата, нанесен от Иван Стоянов.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg