Родители на деца с увреждания ще протестират срещу закриване на учебната дейност в СУПЦ „Св. Георги“- Пловдив. Днес те се събират пред сградата на центъра. Те са подготвили писмо до социалното министерство, в което изразяват своето несъгласие.

„Защо трябва да се съобразяваме с определени Европейски норми, които приложени в България ще доведат до по-лоши условия на живот на нашите деца и близки, както и невъзможност за интегриране в обществото ни. Някои от тези  деца са имали трудно и горчиво детство, много са били изоставени от родителите си и в това училище са намерили освен обучение, а и  родителски грижи и внимание.

Защо трябва да се унищожава дейност, която има история зад себе си повече от 60 год. и е дала кадри на много предприятия, където тези лица са интегрирани и доказват себе си след обучението в СУПЦ, като много добри професионалисти. Вие ще обречете много деца на безделие и встъпвайки в свободния живот  те няма да бъдат допуснати до обществото, а отблъсквани и презирани, заради вида  и поведението им. Оставени на свобода те ще имат неадекватно поведение и ще бъдат обречени на презрение и самота“, казват родителите пред Дарик.

Те настояват да се възстанови отново приема на деца и лица с увреждания в центъра в Пловдив, като считат, че условията и базата са на лице, както и професионалния педагогически  състав.

По официални сведения желаещите за прием през новия учебен период на 2016 г. са били над 50 човека.

ТrafficNews.bg