Обвиненият за изнасилването и убийството на 30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова - Северин Красимиров, ще бъде настанен за изследване за срок от 30 дни в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч. Това определи днес Окръжният съд в Русе, като искането бе отправено от прокуратура, пише Dir.bg.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че по всяко дело се назначават съдебно-психиатрични експертизи, които дават становище за вменяемостта на обвиняемите лица.

"Това дело не е изключение и по него също сме назначили такава експертиза", каза Георгиев.

21-годишният Красимиров беше задържан в Германия на 9 октомври - няколко дни след убийството на Маринова, която беше административен директор на русенската TVN. 

След екстрадирането му в България му бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор, и за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.

От МВР и прокуратурата съобщиха, че ДНК експертизи на иззет от него и Маринова биологичен материал категорично го уличават. Разследващите бяха категорични, че убийството не е било планирано и свързано с работата й, а спонтанно, след като младият русенец от ромската махала пил алкохол и се дрогирал до сутринта. 

Самият Северин заяви, че е виновен и ще понесе дори доживотна присъда.