Разсеяна шофьорка влетя в двора на къща на монтанската улица „Веренишка”. 26-годишната Катрин помете с пежото си оградата, съобщава "Конкурент". За щастие, при инцидента не пострадаха хора. 
Катрин пътувала към центъра. В този участък по иначе натоварената улица в момента нямало коли. От дясната лента пежото завило наляво, качило се на тротоара и отнесло оградата, разказа 49-годишната стопанка на къщата Катя Герасимова.

„Направете нещо, защото тук живеят и малки деца. Тази сутрин се разминахме само с материални щети, но ако вървеше човек по тротоара, щеше да стане чудо. Нека монтират още една изкуствена неравност. Има кутия за камера, но вътре камера няма. Нужни са някакви адекватни мерки”, коментира Герасимова. 
 

Според Елена Тодорова, която живее на метри от пострадалия имот и станала неволен свидетел на произшествието, младата жена е заспала зад волана. Друго обяснение просто няма, категорична е жената и изтъква факта, че други автомобили на пътя не е имало. Елена е сред инициаторите на подписката, с която през 2015 г. живеещите по протежението на улицата настояваха за мярка, с която да бъде ограничена скоростта.
 

За строг надзор в участъка настоява и съседът й, който преди три дни отново ремонтирал вратата на гаража си, нагъната като хармоника от невнимателен шофьор.