Илиян Рангелов, обвинен в убийството на годеницата си 26-годишната Милена Динова, остава в ареста, реши току-що Пловдивският съд. Прокуратурата поиска възможно най-тежката – „задържане под стража“, след като изтече 72-часовият му арест. 

Прокурорът обясни, че е направен следствен експеримент, имало е много претърсвания и изземания. При едно от тях е намерен нож, който съответства според съдебно-медицинската експертиза като форма. Иззета е проба ДНК, резултатът от която се очаква да излезе, но при първоначалната експертна справка профилът на материала, иззет от ножа, съответства на профила на Милена.

След убийството Илиян е инсценирал заспиване, опитал се е да отклони разследващите, но след това е последвало самопризнанието. Касае се за остри отношения помежду им. Иззети са и телефоните и е прегледана кореспонденцията помежду им, която потвърждава изострените им отношения. През последните дни преди убийството момичето по някакъв начин е дало повод за ревност, стана ясно в съдебната зала.

Въпреки чистото съдебно минал и добрата му репутация в селото прокуратурата смята, че обвиняемият може да въздейства върху свидетелите и самото разследване , тъй като се е опитал да заличи следите от делото си. От многото разпити, които са проведени, може да се направи заключение, че той е склонен към агресия. Същото са потвърдили и родителите на Милена.

Според адвокатите обаче той не би се укрил и не би извършил други престъпления. Адвокатите коментираха, че не могат да си обяснят как се е стигнало до инцидента вчера – опита за самоубийство. Искат психиатрична съдебно-медицинска експертиза.

Последните думи на Рангелов пред съдиите бяха: "Няма какво да кажа. Искам по-лека мярка, домашен арест, искам да отида при майка ми и при баща ми, и психиатър, който да ме лекува".

Майката на мъжа, след като чу мярката, произнесена от съдията, започна да плаче - не вярвала, че синът й е виновен.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 5.01.2017 г. от 10 часа. 

ВИДЕО от съдебната зала - ВИЖТЕ ТУК

Мъжът от Куртово Конаре може да получи между 10 и 20 години или дожвотна присъда заради убийството, което е извършил. Това заяви пред TrafficNews.bg заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Годеникът на Милена е направил пълни самопризнания пред разследващите. Той е убил приятелската си заради изключително болезнена ревност. Двамата се скарали преди тя да излезе за работа. Когато тя тръгнала, той изтичал зад нея с нож и я пробол веднъж в сърцето, прибрал се и си легнал. Пред разследващите 28-годишният мъж е признал за извършеното от него. В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи.

Патологична ревност стои в основната на убийството на 26-годишната Милена, научи TrafficNews.bg. Младата двойка имала много проблеми и често са избухвали скандали между тях. Те били сгодени от май месец, но на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ.

Рангелов не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Често скандалите им били именно заради болезнената ревност на Илиян. Той е и изключително агресивен като често изпадал в моменти на амок и умопомрачение.

Милена е работила в месарската фирма „Новомес”, като в нощта на убийството тръгнала към работа, а Рангелов я настигнал близо до дома им. Двамата се скарали, след което той я ударил в главата и забил ножа в гърдите й. Криминалисти вече са открили и оръжието, с което младата жена е убита.

Припомняме, че колегите на Милена открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи. Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.

ВСИЧКО за убийството на младото момиче - ЧЕТЕТЕ ТУК

Trafficnews.bg