Част от протестиращите стигнаха до плажа "Росенец" след като полицията осигури коридор до пясъчната ивица. Повечето от тях носят българският трикольор и пеят химна на България. Метална ограда ги разделя със симпатизантите на ДПС, които наблюдават ситуацията от кея. 

Протестиращите скандират "Плажът е за нас", а организаторите на масовото посещение Христо Иванов и Асен Йорданов предупредиха, че ако бреговата ивица не стане обществено достъпна , отново ще дойдат. На този етап има гаранции от кмета на Бургас Димитър Николов, че до края на лятото ще бъде изграден път до плажа. 

"До плажа по този общински път не може да се стигне, защото той свърша с частен имот. Като влезе в сила подробния устройствен план ще се осигури голям широк достъп", обеща  Николов. 

Протестиращите стигнаха до бреговата ивица след ескалация на напрежението и ареста на общинския съветник от Бургар Ивайло Мирчев. 

Градската управа на Бургас е дала разрешения за два протеста, като единият е за 11 часа, а другият безсрочен. Кметът Николов определи първочалното решение на полицията да не допуска протистиращи до плажа като "грешка"

 

Арестуваха Ивайло Мирчев в Росенец, ситуацията ескалираКметът на Бургас пристигна на протеста, поиска хората да бъдат допуснати на пътя