Протести срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот се провеждат в цялата страна. Над 300 автомобила блокираха пътя за Гърция край Кърджали. Протестът започна от стадиона в Кърджали, премина по един от основните булеварди "Беломорски" и се отправи по посока на кръстовището на спирка "Джебел". Тук простестиращите слязоха от автомобилите си, които на практика блокираха и двете платна на пътя за Гърция. След това множеството пое пеш по посока Кърджали и така блокира и останалите две платна. Протестиращите развяват национални трибагреници и скандират "Оставка" и "Долу". 

Входът и изходът на Бургас в посока автомагистрала "Тракия" също са блокирани. Стотици са автомобилите, които днес се включиха в протестното шествие. Колоната от автомобили, която се отправи, за да блокира пътя в двете посоки, бе над 10 километра. Повечето от колите развяха българския трикольор, предаде БТА. От двете страни на пътя има засилено полицейско присъствие. За реда следят и служители с няколко автомобила на жандармерията. Движението е спряно от полицейски патрули още на колелото на изхода на Бургас по посока автомагистрала "Тракия". От обратната страна също полиция предупреждава шофьори, че не могат да преминат през блокадата. Има призив сред протестиращите да пропускат само автомобили със специален режим на движение.

Протести има също в София, Търговище, Сливен, Ямбол, Ловеч, Хасково, Благоевград, Шумен, Силистра, Добрич, Кюстендил, Враца, Монтана. В Силистра на митинг протестиращи настояха за започване на всенародно обсъждане за преминаване към президентска република с двукамарен парламент със силно редуциран числен състав. Те искат незабавна оставка на правителството и разпускане на парламента.

Два протеста се провеждат в близост до Ямбол - участниците в единия са блокирали движението по републиканския път между Ямбол и ГКПП "Лесово" край разклона за село Тенево. Протестиращи пешеходци са спрели движението в двете посоки и по автомагистрала "Тракия" край пътния възел до село Кабиле. Исканията са за цялостна промяна на политическата система и за повишаване на стандарта на живот. След близо два часа блокада протестиращите шуменци са се оттеглили от пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус". Образувалите се колони по различните направления на движение се пускат поетапно, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че част от протестите в страната са регламентирани, а други - не. Маринов призовава хората да се включват само в регламентираните недоволства.

По думите му органите на реда са създали необходимата организация в страната. Полицаи и жандармерия ще следят за мирното провеждане на шествията и сигурността на гражданите.