Професорът, чийто апартамент, който горя по-рано днес все още не се е появил на мястото на инцидента. Той е диагностициран шизофреник, разказва сестра му Любка пред репортер на TrafficNews.bg.

Матеев има фургон на Хижа Здравец, а синът му живее в Брестник. Жената сподели, ще го  търси там, ако не се появи в следващия час. В опожареното жилище обаче не живее само професорът. Според сестра му, а и съседи, той прибирал всякакви от улицата-проститутки, клошари, затворници и наркомани.

Дори днес бездомник е излязъл от апартамента към 11 часа. Той се сблъскал със съсед, на който казал, че живее у Матеев.

Най-вероятно огънят е тръгнал от незагасен фас.

Сестрата на професора разказа, че проблемите с брат й датират от близо 10 години. Още тогава той е правил опити за палеж, а и дори е пробвал да души майка им.

Психично болният мъж често е прибиран в центрове за лечение на ментално болни, но след няколко месеца отново е бил пуснат.

Той събирал всякакви боклуци от улицата, допълва Любка.

„Вътре има храна от месеци. Препарирани животни, стари дрехи, книги и всякакви боклуци. Ценните неща, които имаше отдавна са откраднати от циганите и наркоманите, които приютява. Това не е първия или втория път когато подпалва жилището”, разказва Любка.

Какво разказват още съседи и хора от квартала може да видите във ВИДЕОТО:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg