Потресаващият разказ на бургазлийката Нели Стойкова разтърси Фейсбук, публикуваме го без редакторска намеса, вижте го:

"Днес станах свидетел на потресаваща случка: Имах работа в Окръжна болница и минавайки в 12.15 на обед, покрай входа на Спешна помощ, зад пейката отсреща видях да лежи мъж.

Приближих се и забелязах, че е безжизнен. Обърнах се към циганите, стоящи наблизо с въпрос те виждат ли, че е умрял и защо никой не е дошъл от болницата. Те се развикаха, че човекът току що се е свлякъл пред очите им, обяснил преди това, че излиза от Спешното, където бил прегледан. Втурнах се вътре и обясних какво става навън - най-спокойно ми отвърнаха, че човекът е пиян и да не си правя труда да се тревожа. Вярвайте ми- има голяма разлика между пиян и мъртвец! Хукнах да търся ръководството на болницата, директорът се хвана за главата, като чу за какво иде реч.

Обади се в Спешното и нареди да приберат човека. Но тъй като ставаше въпрос за смърт извън болницата, повикаха и полиция. Мъжът лежа като куче два часа, докато го извозиха с линейка. Случката ме разтърси из основи - разбра се, че мъжът, 61 годишен, е бил блъснат от кола, докато се е предвижвал с колелото.

Горкият, беше дошъл с торбичка с най-необходимото, мислейки че ще го приемат на лечение в МБАЛ-а. Е, прегледали го и го изпратили по живо, по здраво да се лекува вкъщи. Но не направил няколко крачки, имал сили да разкаже патилата си и да умре- на прага на най-голямата бургаска болница, точно пред входа на Шокова зала. Кошмар, но и свидетелство за целия наш живот- живеем като кучета и умираме като такива! Не публикувам клипа, който заснех, за да понамаля поне малко ужаса от случилото се!"/burgasnovinite.bg, флагман.бг

TrafficNews.bg