По повод Празника на парашутиста, който е на 18-ти октомври, управителният съвет на сдружението „Съюз на българските парашутисти”, поздравява всички свой членове.

На 16 октомври ще има ден на отворените врати в поделението на улица „Ген. Радко Димитриев”, където ще се проведат демонстрации на бойни оръжия, парашути и техники. През целия ден от 10 сутринта, пловдивчани могат да разгледат бойни техники, снаряди, оръжия и да се запознаят с техниките на парашутизма.

Във връзка с празника бе изпратен и поздравителен адрес към всички членове и симпатизанти.

Управителният съвет на Сдружение „Съюз на българските парашутисти” има честта и удоволствието, най-сърдечно да Ви поздрави по случай 18-ти октомври –„Ден на парашутиста”.

Преди 71 години на този ден в боевете при Стражин,получи бойното си кръщение първото парашутно поделение в Българската армия-Парашутната дружина, записала славни и незабравими страници във военната история на България, с които ние се гордеем.

От тогава беше положено началото на организационното изграждане и бойното използване на парашутните поделения в БА. За 71 години развитие Те напълно доказаха,че имат своето важно място и роля в съвременните бойни действия. Днес ние отново скланяме глави и отдаваме заслужена почит пред подвизите и героизма на българските парашутисти.Постигнатите през годините резултати и успехи са основание за самочувствие и заслужен авторитет.

С високия си професионализъм, Вие войните-парашутисти, ветераните и военните парашутисти от запаса и резерва на Специалните сили на БА със силно развитото си чувство за дълг и отговорност, и днес, с любов, жар и дръзновение отстоявате миналото, настоящето и бъдещето на парашутните поделения и със своята готовност за саможертва в името на защитата на Отечеството – Република България, заслужавате голяма признателност и уважение.

Високият професионализъм и спортно майсторство на българския спортен парашутизъм, също заслужават голяма признателност и уважение, за завоюваните редица призови места, медали и купи на Световни и Европейски първенства.

В този празничен ден, приемете най – искрените пожелания от Управителния съвет на Сдружението,преди всичко за крепко здраве,благополучие,семейно щастие,сили и енергия за издигане на престижа на Българските парашутисти у нас и в чужбина.

Ето и програмата за тържеството:

Празникът започва на 16 октомври от 10,30 часа в район 2 на военно формирование 32990 до бившата Полиграфия.  

Ще бъде показано въоръжение, снаражение и бойна техника. На 18 октомври е предвиден и коктейл по повод празника. 

 Още новини ТУК

TrafficNews.bg