Уникална изложба в Историческия музей ни потапя в миналото и ни разказва за живота на пловдивчани през последния век. Историята на града представена посредством колекция от непоказвани досега предмети. Поводът е 6-ти септември, денят в който честваме 131 години от Съединението на България и отбелязваме празника на Пловдив. Изложбата носи името „Пловдив по пътя към модерния свят” и е посветена на историята на града от Освобождението през 1878 г. до втората половина на XX век.

Един от най-интересните експонати е най-старата ръчна пералня, която е запазена в града. Ще може да видите и хладилник на почти век.

Изложбата ни понася десетилетия назад във времето и ни разказва и за тютюневия бизнес, както и за първата консервна фабрика в България, която се е намирала в Пловдив. Посетителите ще имат възможност да видят и първите градоустройствени карти на града.

 Изложбата ще бъде официално открита на 6-ти септември (вторник) от 19:30 ч. в зала „Съединение”. „Пловдив по пътя към модерния свят” ще остане подредена на пл. „Съединение” №1 до месец май 2017 години. Пловдивчани и гостите на града ще могат да разгледат експонатите и през деня от 10.30 -15.00 часа.

ТrafficNews.bg