След големия потоп, една от най-невралгичните точки - подлеза на „Гладстон“, също е отводнен и отворен за движение. Вече започна и неговото измиване и почистване от калта.

Припомняме, че след обилното количество дъжд, което се изсипа в Пловдив, подлеза на "Гладстон" се превърна в същинско езеро и съвсем не на майтап двама мъже влязоха с лодка в наводненото съоръжение. Водата в подлеза беше над метър и имаше няколко закъсали автомобила. 

Пловдивчани извадиха лодките! Двама мъже плават в подлеза на „Гладстон"Гребците оглеждат наводненото съоръжение, помагат на закъсал шофьор

Подлезът на Скобелева майка вече също е проходим, а екипи изпомпват останалата вода. На място има полицейски екип. 

В момента, екипите на пожарната продължават по график да работят по отстраняване на последствията от проливния дъжд в жилищни и обществени сгради.

Според информация от кризисния щаб към 7:00 ч. в Пловдив, повече от 400 служители на полицията, пожарната, Община Пловдив и общинските предприятия и доброволци са взели участие в дейностите за овладяване на кризисната ситуация от снощи в Пловдив.

Рано тази сутрин проследи на терен работата на екипите и гл. комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН - МВР.

Основните булеварди и невралгични точки са отводнени и в 5:30 ч. започна тяхното поетапно измиване и почистване.

Потопените невралгични точки в Пловдив – отводнени! Сега ги метат и миятСлужители на сектор "Пътна полиция" осигуряват безопасността на движението