За втора поредна година Shake that Хълм разтресе Младежкия хълм в Пловдив. От 2 до 6 септември на 2 сцени, 80 часа музика и с множество допълнителни събития, танци, работилници и студиа на открито ще открият сезона на фестивалите в Културната Столица на България и Европа по най-подобаващия възможен начин.

„Тази вечер ще допринесем за битката Пловдив да е новата столица на твърдата музика като изпълним Поляната под Тепето с рок. Репетитор, Newance и изгряващите пловдивски звезди ТДК ще забият на Главната сцена, а Burbon street ще продължат епичното дело в рок вечерта на Акустичната сцена“, казаха организаторите преди началото на купона. 

И така веселието започна. Ето и атмосфера от тази вечер, както и кадри от дрон, предоставени на TrafficNews.bg от режисьора Георги Стефанов - Визиото:

3 септември е денят с fusion от етно ритми. На Главната сцена за разпространяването на духа на уикендския айляк ще помагат Still Drink, Plastic Bo, Тъпани и гайди, а за допълнително Shake-ване ще допринесат и специалните гости от близка Балканска страна.

В неделния ден Младежкият хълм ще се нажежи до тъмните отенъци на червеното, защото се очертава брейк клубове и рапъри от цяла България да се стекат на Поляната за "Битки под Тепето". След подобаващия тупаник на сцената ще избухват Keranov & Jay, Поднулевия и Черния, Badjo & Worst и Jentaro, а в малките часове на нощта хип-хоп вакханалията ще продължи на Акустичната сцена с Freestyle battle.

„Финалният ден не е случаен - 6 септември, Съединението на България и Денят на Пловдив. Съединени и под мотото на ЕСК 2019 - ЗАЕДНО ще направим запомнящ се празника на най-древния град в Европа. Под Младежкия хълм младежите от ЕРА 3000 ще ни покажат своята хореография върху български народни ритми със съвременна интерпретация, както и мотиви от други нации чрез т.нар. "Танц на Народите". Шотландско-френско-руско-българската група The Bedlam Club ще ни покажат какво са сътворили ЗАЕДНО чрез интернационалната си група с помощта на обща любов към джаза. В празничния ден специален гост ще е японката Сатоми Такада, която от години живее в България и е влюбена в нашия фолклор. Тя ще подари на гостите на фестивала български и японски народни песни, а след това ЗАЕДНО с членовете на фолклорен състав "Веселяци" от село Каравелово, където Сатоми живее, ще продължат с българските етно ритми“, обещават още организаторите на феста.

Ще има и специална "Зона за Децата", където малчуганите ще имат възможност да се занимават с творчески, физически, артистични и спортни активности.

Позитивните новини от Пловдив - ЧЕТЕТЕ в PlovdivTime.bg

TrafficNews.bg